A Feira do Bonito saca a relucir os mellores produtos do mar en Burela

O encontro comprende dende xornadas de degustación a música.

Racións preparadas para degustar na Feira do Bonito do 2018. AXM

A localidade lucense de Burela presume dos produtos do mar na XXXVI Feira do Bonito, declarada Festa de Interese Turístico Nacional, que potencia a promoción deste peixe.

Ata este domingo, o porto de Burela acolle este evento que ten como obxectivo “dar valor ao sector pesqueiro” porque “falar de bonito é falar dun produto gastronómico de calidade excepcional, pero tamén é falar de pesca, de tradición, de sustentabilidade e de emprego”, segundo destacou a diputadade de Economía, Recadación, Facenda e Especial de Contas da Deputación de Lugo, Mayra García Bermúdez.

O pregón, que se celebrou este sábado, correu a cargo do escritor e xornalista Martiño Suárez Fraga. A continuación comezou a degustación de bonito con tapa de salpicón e ración ‘clásica’, que conta con bonito cocido, bonito asado á grella e empanada. Á noite están previtas as actuacións musicais dos grupos musicais ‘A Quinquillada’ e de ‘A Banda da Loba’ a partir das 21,00 horas.

O domingo entregaranse os premios do concurso ‘V Certame Internacional de pintura mural Amarche’, ao que a Deputación de Lugo achega 35.000 euros a través do Plan único de cooperación cos Concellos. A partir das 13,30 horas comezará a degustación de marmitako de bonito e a sesión vermú, que correrá a cargo do grupo de Sigüeiro Familia Caamagno.

‘PRODUART’

Por outra banda, a Deputación de Lugo destacou nunha nota de prensa que a Nave de Redes de Burela acolle este fin de semana a XX Feira dúas Produtos Artesanais e Ecolóxicos ‘Produart’, impulsada pola Fundación Expomar. Neste caso, a institución provincial colabora cunha axuda de 12.000 euros e conta cun expositor para a promoción do patrimonio e a gastronomía da provincia de Lugo.

RESPOSTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here